Wijkcentrum De Dreef

U bent hier:  Home > Activiteiten > Volwassenen > Breien

Breien

Breien: een activiteit die al tientallen jaren bij De Dreef hoort. Wekelijks komt de breiclub op woensdagochtend bijeen in de Fun-zaal van De Dreef.

Maria Thaens is sinds de start leidster van de breiclub en nog altijd even enthousiast. "Waar vroeger de nadruk lag op kostenbesparing door het zelf doen, ligt dit tegenwoordig wat anders. Je kunt 'met de hand maken wat je ogen zien 'dus veel accent op het aparte en persoonlijke; dikwijls is dat zeer moeilijk of niet te vinden. Misschien toch ook wel economische reden: echt mooie en stijlvolle 'persoonlijke smaak'-mode is nog steeds erg duur! "

En ze leert ieder het vak stap voor stap: het uitzoeken van een leuk breipatroon, het kopen van het geschikte wol, het plannen van het werk op de persoonlijke maten, het eigenlijke breiwerk en het netjes samenvoegen en afwerken. Een pronkstuk maken ' nog mooier dan het te koop is'.

Breien is creatief en leuk, de mensen van de breidclub hebben een goede band. Haken en breien is en blijft het hoofddoel, maar natuurlijk is de sociale functie ook heel belangrijk.

Kom ook breien en ontdek hoe leuk het is om zelf iets te maken.

Iedere woensdag van 9.30 tot 11.30 uur. De leden betalen een maandelijkse bijdrage van 4,00 euro.

 

Momenteel zitten wij vol, u kunt zich op een lijst laten plaatsen zodat u gebeld kan worden als er een plaatsje vrijkomt

Contact

Willem Barentszweg 69

5665 VA Geldrop

Tel  040 285 68 44

email: Mailformulier

 

Klik hier om ons op Facebook te volgen

Inloggen