Historie

Dreef IWijkcentrum De Dreef bestaat sinds 1970. Het eerste wijkgebouw stond in de Mackenzienstraat. Een gebouw dat toen als veel te krap werd getypeerd. Het nieuwe gebouw werd een oude houten kantine die overbodig geworden was bij Philips. Dit gebouw zou worden geplaatst aan de John Davisstraat, midden in de Coevering. Met de afmeting van 12,5m bij 27,50m was dit nieuwe gebouw drie keer groter dan het oude gebouw.

 

Om de kosten in de hand te kunnen houden werden alle vrijwilligers gevraagd een handje mee te helpen, 65 mensen gaven zich op voor de opbouw van De Dreef. Daarnaast kwam de peuterspeelzaal met een lijst vaders die zich hadden ingeschreven. Al bij al een flinke groep mensen om die 'nieuwe' Dreef er snel neer te zetten.

In de loop van 1975 moest Coevering Contact melden dat het met de bouw niet zo opschoot. Volgens de eerste planning had het gebouw in november 1974 geopend kunnen worden. Nu dacht met aan 1 januari 1976. Te lezen staat; 'En hoe is de situatie nu? 's Avonds ligt het gebouw stil en verlaten. 's Zaterdags zijn soms enkele mensen bezig met de afbouw. 65 mensen hebben zich via de enquete opgegeven om te helpen bij de bouw. Helaas komt er nagenoeg niemand.' Ook de peuterspeelzaal heeft een lijst ingediend van hulpvaardige huisvaders. Helaas blijken het echte 'huis'-vaders.

 

ODreef IIndanks de geringe hoeveelheid 'actieve' vrijwilligers ging het gebouw onder de naam Dreef-2 open op 13 december 1975. Een oproep in Middenstandsbelangen had toch enkele reacties opgeleverd. Het werd een gevecht tussen opbouw door de vrijwilligers en afbraak/vernielingen door de jeugd.

Dreef III – 1983

Dreef 4 1987

Dreef 5 2006

Sinds 2006 is De Dreef gevestigd in de voormalige Petrus en Pauluskerk. Een prachtig gebouw, waar vrijwilligers en gasten zich prima thuisvoelen.